جديدترين مطالب مديريتي
آموزش جديدترين و بروزترين مطالب مديريتي

حتما شما هم شب عيد از اين قنادي به آن خشكبار فروشي و از اين آجيل فروشي به آن يكي آجيل فروشي رفته‌ايد. طول و عرض بازار را زير پا گذاشته‌ايد. گاهي از خيابان هم كه رد شده‌ايد چشمتان به چندين بساط چي افتاده كه گوشه‌اي از خيابان بساط كرده‌اند و ادعاي فروش نصف قيمت آجيل را دارند. قيمت‌ها عجيب بالاست و كيفيت‌ها از زمين تا آسمان فرق مي‌كند. بازار تجريش را كه نگاه مي‌كني پسته‌هاي خوش رنگ و لعابش برق از چشمان رهگذران مي‌پراند.

در شب عيد از سوپر ماركت سر كوچه گرفته تا فلان فروشگاه زنجيره‌اي بزرگ چند شعبه‌اي و اصلا چرا راه دور برويم، حتي همين اصغر آقا ميوه فروش محل هم يك گوشه از مغازه‌اش را به آجيل اختصاص داده است. شور و شيرين، خام و بو داده، هندي و ژاپني، براق و خوش رنگ، فله‌اي و بسته‌بندي شده، همه و همه دست به دست هم داده‌اند كه شما نتوانيد از بين اين همه آجيل متنوع آن آجيل دهن پركن و باكيفيت را انتخاب كنيد و به خانه ببريد تا در ايام عيد از حرف و حديث‌هاي دختر عمه منيژه و زن عمو اشرف در امان بمانيد؛  اما نگران نباشيد. ما با متخصصان و كارشناسان زيادي صحبت كرديم تا بتوانيم طلايي‌ترين نكات خريد آجيل را جمع‌آوري كنيم و آن را در اختيار شما بگذاريم.

 

از كجا آجيل بخريم؟

متاسفانه ما هنگام خريد آجيل و خريد خشكبار دچار عادات بدي هستيم. مثلا اصرار داريم آجيل را به صورت فله‌اي خريد كنيم. اما در واقع بهتر است آجيل را از فروشگاه‌ها و سايت‌هاي معتبر بخريم. حالا كدام فروشگاه‌ها يا كدام سايت‌ها؟ مسلما آجيل فروشي‌هايي كه به طور تخصصي فقط به فروش آجيل و خشكبار مشغول هستند و كل سال هم همين كار را انجام مي دهند. دقيقا منظورمان اين است كه از اصغر آقا ميوه فروش محل آجيل نخريد. چرا؟ چون اگر آجيل خوبي به شما نداده باشد قابل پيگيري و شكايت نيست.

 

آجيل بسته‌بندي يا آجيل فله‌اي؟

آجيل بسته‌بندي با اينكه قابل تست‌ كردن نيست و مشخص نيست چه مزه‌اي دارد ولي نقاط قوت زيادي نسبت به آجيل فله‌اي دارد.

پروانه ساخت دارد. يعني قابل پيگيري است و از اينكه اين محصول را با كيفيت مي‌خريد خيالتان تخت است.

تاريخ انقضا دارد. تاريخ انقضا براي آجيل خيلي مهم است. به اين دليل كه آجيل به دليل خاصيت چربي كه دارد خيلي زود دوره مصرفش به اتمام مي‌رسد. آجيلي كه انقضاي آن گذشته باشد به گفته برخي از كارشناسان تغذيه مي‌تواند سرطان‌زا باشد.

پس بهتر است آجيل را به صورت بسته‌بندي خريداري كنيد.

 

مهم‌ترين نكات هنگام خريد آجيل:

حتما به اندازه بخريد: آجيل جزء تنقلاتي است كه خيلي زود منقضي مي‌شود. پس توصيه مي‌شود كم بخريد ولي تازه بخريد.

قبل از خريد تست كنيد: اگر همچنان با وجود اينكه اشاره كرديم كه آجيل بسته‌بندي بهتر از آجيل فله‌اي است، اصرار داريد آجيل فله‌اي بخريد ايرادي ندارد. فقط از فروشگاه معتبر بخريد و از فروشنده بخواهيد كه اجازه تست بدهد. موقع تست اگر متوجه شديد آجيل مزه ترش دارد به هيچ عنوان آن‌را نخريد.

 

راه‌هاي تشخيص آجيل خوب و باكيفيت از آجيل بي‌كيفيت:

ببينيد، بخوريد و لمس كنيد. براي خريد آجيل و به خصوص خريد آجيل مخلوط به اين موارد توجه كنيد. آجيل‌ها را با دقت نگاه كنيد. آجيل‌ها نبايد سوراخ شده باشند يا كپك زده باشند. وجود لكه‌هاي قهوه‌اي يا سياه نشانه ناسالم بودن آنهاست.

آجيل‌ها را با دستمال مرطوب لمس كنيد. متاسفانه گاها ديده شده براي اينكه آجيل جلوه بهتري پيدا كند از رنگ‌هاي غيرمجاز خوراكي استفاده شده است. اين رنگها به خصوص براي پسته و تخمه آفتابگردان به كار مي‌رود.

مشت نمونه خروار نيست. حواستان باشد اگر قرار است براي تست كيفيت آجيل‌ها آن‌ها را مزه كنيد به يك عدد كفايت نكنيد. در بهترين آجيل‌ها هم مقداري آجيل بي‌كيفيت هميشه يافت مي‌شود. آجيل‌هايي با طعم تند، خيلي شور و يا ترش گزينه‌هاي مناسبي نيستند. بو دادن آجيل‌هاي كهنه و اضافه كردن آبليمو و ساير ادويه‌ها باعث مي‌شود شما در تشخيص تازه يا كهنه بودن آجيل‌ها دچار اشتباه شويد. هر گونه بوي ترشيدگي، رطوبت و نم علامت هشداري براي شناخت آجيل‌هاي كهنه است.

يادتان باشد، از خريد آجيل از دست فروشان و دوره گردان خودداري كنيد. حداكثر زمان استفاده از آجيل 20 روز است. پس مثلا براي عيد نوروز، با احتساب 13 روز نوروز بهتر است نهايتا يك هفته قبل از عيد آجيل شب عيدتان را بخريد.

 

نكات مهم براي نگهداري آجيل:

آجيل و خشكبار معمولا در ماه مرداد و شهريور به عمل مي‌آيند. آن را خام نگه‌ مي‌دارند و اگر هوا گرم باشد براي نگهداري آن حتما به سردخانه نياز است. خشكبار خام را به تدريج بين عرضه‌كنندگان پخش مي‌كنند و آنها نيز آن را با توجه به ميزان فروش و استقبال مشتري كم‌كم بو‌ مي‌دهند و به فروش مي‌رسانند. اگرچه آجيل خام را مي‌شود تا يكي دو سال در شرايط سردخانه‌اي نگه‌داري كرد، اما آجيل بو داده را بهتر است ظرف چند هفته مصرف كنيد. گرما و رطوبت احتمال رشد قارچ را افزايش مي‌دهد و مي‌تواند باعث فاسد شدن آجيل شود. به همين دليل است كه شرايط نگه‌داري آجيل‌ها اهميت زيادي پيدا مي‌كند.

اگر آجيل شب عيد در فريزر نگهداري شود، به مدت يك سال ماندگاري دارد. مدت ماندگاري آجيل در يخچال نيز ۶ ماه است اما اگر در دماي اتاق قرار گيرد اين زمان به ۳ ماه كاهش پيدا مي‌كند.

لازم است آجيل‌ها را در ظرف‌هايي گذاشت كه غيرقابل نفوذ است زيرا مغزها به راحتي بوي مواد اطراف را به خود جذب مي‌كند. علاوه بر آن نور اضافه مي‌تواند به مغزها آسيب برساند. مغزها را بايد در مكان تاريك، خنك و خشك نگه‌داري كرد.

آجيل‌ها چربي دارند. حرارت و نور باعث آسيب‌زدن به چربي آجيل‌ها شده و در نتيجه باعث تغيير عطر و طعم آن‌ها مي‌شود. بنابراين براي اين خوراكي‌ها جاي مناسبي انتخاب كنيد تا حرارت و نور آفتاب و البته اكسيژن هوا باعث تغيير عطر و طعم آنها نشود. گرماي زياد باعث فاسد شدن سريع‌تر آن‌ها مي‌شود.

نگهداري آجيل و خشكبار در مكان‌هاي مرطوب، موجب كپك‌زدگي و قارچ زدگي آن‌ها مي‌شود كه هم موجب تغيير شكل ظاهري، بو و طعم نامطبوع مي‌شود و هم در اثر ترشح بعضي از سموم، عوارض مختلفي در مصرف كننده ايجاد مي‌كند.

اگر آجيل‌ نوروزي‌ يا آجيل شب چله‌تان زياد آمد و ‌خواستيد آن را براي استفاده‌‌هاي بعدي كنار بگذاريد، سعي كنيد آجيل را با پوست درون ظرف‌هاي دربسته قرار بدهيد. البته در اين حالت هم نمي‌توانيد آجيل را بيشتر از ۶ ماه داخل يخچال نگه‌داري كنيد. اما در همين شكل مي‌توانيد آن‌ها را براي ۱ سال و در فريزر منزل نگه‌داري كنيد. به خاطر داشته باشيد كه اگر آن‌ها را از پوست‌شان جدا كنيد، چيزي بيشتر از دو هفته تازه نمي‌مانند البته به شرطي كه آن‌ها را در يك محل خشك و خنك قرار داده باشيد.

امتیاز:
بازدید: 15
برچسب:
:
[ 1398/2/12  ] [ ۰۷ ] [ modiriyat ]
[ ]
.: Weblog Themes By tibablog :.

درباره وبلاگ

مرجع آموزش جديدترين و بروزترين مطالب مديريتي